Slovenské vína so štipkou tradície

Milí priatelia pripravili sme si pre vás opäť niečo nové - PARÁDA!

Kolekcia slovenských akostných odrodových vín, ktorá vám pohladí zmysly. Tradícia v znamení folklóru, ktorý vďaka etikete zdobenou novohradskou čipkou charakterizuje víno, pochádzajúce z tejto oblasti. Vína sú balené v tzv. "Rosé fľašiach", ktoré sú pre túto oblasť typické. Navrhnuté boli v roku 1977 v JRD Nenince a následne vyrobené v Nemšovej. Keďže sa do nich plnilo prvé slovenské ružové víno dostali názov "Rosé". Po zániku družstva sme patent na fľašu, vinohrady a pivnicu Čebovce odkúpili. V tejto kolekcii nájdete biele, ružové aj červené vína charakteristické svojou tradične skvelou chuťou s ovocným nádychom. 

 

Veltlínske zelené, výber vinára 2019

Víno je žltozelenej farby s príjemnou ovocnou vôňou s jemnými tónimi mandlí.Tento „zelený tramín", ako sa mu niekedy hovorí, má príjemnú šťavnato ovocnú chuť doplnenú mineralitou. Víno je predurčené na každodenné pitie, je vhodným gastronomickým doplnkom k rôznym jedlám.

Kúpiť

 

Rizling vlašský, výber vinára 2019

Víno príjemnej zeleno-žltej farby s aromatickým prejavom zeleného jabĺčka a sladkých byliniek. Chuť je svieža so štruktúrovanými kyselinami, kde prevláda najmä citrusovo-grepový charakter s minerálnym dozvukom.

Kúpiť

 

Chardonnay, výber vinára 2019

Víno má žlto zelenkavú farbu. Vôňa je príjemne ovocná s medovým pofarbením. Časť vína zrela v dubových sudoch. V chuti je víno plné, extraktívne so stopami exotického ovocia a medových plástov.

Kúpiť

 

 

Frankovka modrá rosé, výber vinára 2019

Ružové víno trocha iné ako bežné. Vyznačuje sa plnou chuťou, ktorá ho predurčuje k dlhšiemu zreniu. Vo vôni prevládajú zrelé jahody a maliny. Chuť absolútne kopíruje vôňu v ovocnosti. Víno je predurčené k dennému pitiu a k rozmanitej škále gastronomických pochúťok.

Kúpiť

 

 

Frankovka modrá, výber vinára 2019

Veľmi obľúbené lahodné a harmonické víno s príjemným buketom a chuťou po čiernom korení, či drobnom bobuľovom ovocí. Vyzrievaním získava na plnosti a nádhernej červenej farbe.

Kúpiť

 

Svätovavrinecké, výber vinára 2019

Víno purpurovo-červenej farby s výraznou vôňou slivkového lekváru a horkej čokolády. V chuti môžeme cítiť sušené slivky s príjemnou čokoládovou dochuťou.

Kúpiť

 

doprava-zdarma-novinka-4p3