Osviežujúce FRIZZANTE

Jemné sýtené vína, ktoré si vás získajú pri každej príležitosti a svojou ľahkosťou sú vždy chutným osviežením a potešením. Vďaka sviežim bublinkám sú skvelými spoločníkmi počas horúcich letných dní, vynikajúcim aperitívom alebo aj ako súčasť rôznych letných koktailov a rovnako aj potešujúcim darčekom pre každého z nás.

1F1E0101-1508-41D3-A3B8-5086F459A514

Ako takéto vína vznikajú?

Bublinky sa do vína dostanú jednoduchým pridaním plynného oxidu uhličitého. V tomto prípade sa plyn pridáva do tichého vína pred flašovaním. Ide o relatívne jednoduchý, časovo nenáročný proces v porovnaní s tradičnou metódou výroby šumivých vín. Perlenie zvýrazní aromatickú stránku vína a v chuti dominuje ľahkosť a sviežosť.

 

 

Čo odporúčame ochutnať?

Pre milovníkov vín s vyššou aromatikou odporúčame vyskúšať naše biele Frizzante, ktoré sa vyznačuje sviežou harmonickou chuťou po citrusovom ovocí. Pre tých, ktorý preferujú ružové vína, máme v ponuke Frizzante rosé, ktoré má krásnu tmavoružovú až čerešňovú farbu s elegantnou vôňou a chuťou po lesných jahodách či malinách. Vhodná teplota podávania tohto vína je 6 - 8⁰C.

26E74B69-6B3F-4FA9-ABA3-C83ECC30181E

K akému jedlu sa tieto vína hodia?

Odporúčame v kombinácií s hydinovými jedlami, ľahkými šalátmi, ale aj ako spoločníka na letné terasy.

 

doprava-zdarma-novinka-4p3