Víno má granátovo červenú farbu, intenzívnu vôňu s prevládajúcimi tónmi čiernych ríbezlí a čerešní. Chuť je hrejivá, nie veľmi robustná s jemnou štruktúrou, ale napriek tomu je dokonale plná, svieža, ovocno-herbálna, s intenzívnymi príjemnými, živými, prirodzenými tanínmi a kyselinkami. Plnosť a harmónia vína sa bude vekom prehlbovať.
Hrozno na výrobu vína pochádza zo Stredoslovenskej vinohradníckej oblasti z vinohradníckej obce Bušince, z honu Bušinské vinice. Vinohrad bol vysadený v roku 2004, na ílovito hlinitej pôde v nadmorskej výške 210 m na svahu s južnou expozíciou.
Merlot sme oberali 2.11.2015 pri cukornatosti 26°NM, technologicky perfektne vyzretý s optimálnym obsahom kyselín. Víno kvasilo vo fermentačných tankoch pri teplote 18 °C, po kvasení víno zrelo 6 mesiacov v nerezových nádobách a následne 12 mesiacov v dubových sudoch o objeme 4000 litrov.
Víno má granátovo červenú farbu, intenzívnu vôňu s prevládajúcimi tónmi čiernych ríbezlí a čerešní. Chuť je hrejivá, nie veľmi robustná s jemnou štruktúrou, ale napriek tomu je dokonale plná, svieža, ovocno-herbálna, s intenzívnymi príjemnými, živými, prirodzenými tanínmi a kyselinkami. Plnosť a harmónia vína sa bude vekom prehlbovať.
V gastronómii sa hodí k rôznym úpravám jahňaciny a hovädziny. Odporúčame ho pred podávaním dekantovať.
Teplota podávania 16 - 18 °C.
Technické parametre
Víno: červené, suché
Krajina pôvodu: Slovensko
Dátum zberu 2.11.2015
Cukornatosť hrozna: 26 °NM
Zvyškový cukor: 2,5 g/l
Celkové kyseliny: 4,6 g/l
Obsah alkoholu: 14,0 obj.%
Objem fľaše: 3 l
Obsahuje: siričitany
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.