 (9).png)
V ponuke našich produktov máme mnoho noviniek. Jednou z nich je aj výborný Pinot Gris, orange wine 2023, ktorý odporúčame podávať k domácim šúľancom so sladkou strúhankou. V spolupráci s našim šéfkuchárom Martinom prinášame recept z našej kuchyne.
Domáce šúľance s opraženou strúhankou

Suroviny
| 600 g (uvarené v šupke) | |
| 250 g | |
| 2 ks | |
| štipka | |
| Posýpka: | |
| 200 g | |
| podľa chuti | |
| Na poliatie: | |
| 250 g | |
Postup
Uvarené a vychladené zemiaky ošupeme a postrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme polohrubú múku, vajcia a štipku soli a na pomúčenej doske vypracujeme tuhé cesto.
Cesto rozdelíme na 4 časti a z nich vyšúľame valčeky. Z valčekov následne odkrajujeme menšie kúsky, z ktorých šúľame šúľance, ktoré medzitým pomúčime, aby sa nezlepili.
Šúľance vložíme do vriacej vody a keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich sitkom do misky a zmiešame s opraženou strúhankou s cukrom a prelejeme rozpusteným maslom. Ako dekoráciu môžeme použiť rôzne druhy ovocia, najlepšie podľa aktuálnej sezóny.

